Spaghetti met mosselen

Ben je op zoek naar een lekker recept met mosselen die je erin kunt verwerken? Dan zit je hier goed want wij hebben voor jou speciaal het recept voor spaghetti met mosselen klaarstaan. Ja, je leest het goed, spaghetti kun je namelijk erg goed combineren met mosselen wanneer je deze op een goede manier kunt gaan bereiden. De tijd die je voor deze maaltijd nodig gaat hebben is ongeveer een half uur, 30 minuten dus en dit betekent dat je niet heel lang in de keuken hoeft te staan. Tevens kun je met vier personen van deze maaltijd genieten. Lees eerst even de ingrediënten door die je nodig gaat hebben en lees daarna het stappenplan om de spaghetti met mosselen te bereiden.

mosselenkoken.com

Ingrediënten en benodigdheden

Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig gaat hebben voor deze lekkere maaltijd.

 • 1 kilogram aan mosselen
 • 500 gram aan asperges met voorkeur aan groene
 • 400 gram aan spaghetti
 • 50 ml aan olijfolie om mee te bakken
 • 1 ui
 • 2 teentjes van de knoflook
 • 1 peper met voorkeur de rode
 • 4 stuks aan tomaten
 • 250 milliliter aan witte Italiaanse wijn
 • 1 bosje van de peterselie met voorkeur de platte

De benodigdheden die je nodig gaat hebben om deze lekkere maaltijd te kunnen bereiden gaan als volgt;
Een kom, pan om in te koken, een wok of hapjespan met deksel, een vergiet en 4 borden die diep zijn.

Bereidingswijze

 1. Stap 1: Je gaat als eerst de mosselen schoon spoelen door ze in een kom met stromend water te laten en een hand zout erbij. Gooi vervolgens de kapotte en openstaande schelpen in de prullenbak. Snijd de uiteinden die houtachtig zijn van de asperges weg en snijd deze groenten vervolgens in drie delen.
 2. Stap 2: Kook vervolgens de spaghetti in een pan met water met een beetje zout en kook dit voor ongeveer 7 minuten lang totdat deze beetgaar is. De pasta gaart vervolgens in de saus door. Voeg na ongeveer 5 minuten lang de asperges eraan toe bij de pasta die aan het koken is. Giet daarna de pasta en asperges af waarna je de pan omschept.
 3. Stap 3: Pel daarna de ui en snipper deze, pel ook de knoflook waarna je deze gaat fijn snijden. Snijd de rode peper door de helft in de lengte en verwijder het zaad uit de lijst waarna je de peper gaat fijn snijden. Snijd daarna in kleine blokjes de tomaten. Verwarm daarna twee eetlepels aan olijfolie in de wok en fruit hierin vervolgens de knoflook en ui. Voeg daarna de blokjes tomaat en de rode peper toe.
 4. Stap 4: Voeg uiteindelijk de mosselen toe bij het mengsel van de ui. Blus dit dan vervolgens af met de wijn en doe gelijk de deksel erop. Stoof vervolgens voor ongeveer 2 minuten lang de mosselen totdat de schelpen ervan open te komen staan. Hak nu de peterselie. Schep de asperges en de pasta door de mosselen en de tomatensaus en laat dit voor ongeveer 2 minuten lang stoven tot alles beetgaar en warm is.

Serveren

Nu je alle stappen hebt gevolgd ben je zo goed als klaar om deze lekkere maaltijd te gaan serveren. Eet smakelijk en tast toe!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders